Theorie auto rijbewijs halen bij Rijschool Mienstra

Voordat je praktijkexamen mag doen bij het CBR, dien je eerst voor je theorie-examen te zijn geslaagd. Met je theorie opleiding zorg je ervoor dat je alle regels theoretisch kent zodat je die in de praktijk kunt toepassen. De theorielessen kun je bij Rijschool Mienstra op verschillende manieren volgen. Dit kun je doen via een online cursus vanaf je computer, of met studieboeken en cd-roms. Wij adviseren wel om zsm je theoriecertificaat te halen wanneer je bent begonnen met de praktijk lessen.

In samenwerking met ITheorie bieden wij je de mogelijkheid om de theorie op een interactieve manier te leren. Via de website van Itheorie leer je stap voor stap de theorie en kun je kiezen uit een groot aanbod van verschillende theorie-examens, instructiefilms en geanimeerde gevaarherkenningsvideo’s. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een toets waardoor je steeds bekender wordt met de wereld van het autorijden. Maar liefst 90% van de cursisten die de theorie via Itheorie hebben geleerd, zijn geslaagd voor het theorie-examen! Mocht je toch nog zakken? Geen probleem. Je kunt dan gratis opnieuw gebruik maken van de herhalingscursus. Heb je interesse in het leren van de theorie op een interactieve manier? Voor meer informatie iTheorie.

 

CBR, Centraal Bureau Rijvaardigheid

Het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheid) is de enige officiële instantie in Nederland die theorie- en praktijkexamens voor het auto rijbewijs kan afnemen. Je kan het theorie-examen op verschillende locaties in Nederland afleggen, wanneer je de leeftijd van 16 jaar hebt bereikt en in Nederland woonachtig bent. Wanneer je het theorie-examen met goed gevolg hebt afgelegd, krijg je een theoriecertificaat. Met dit theoriecertificaat kan je praktijkexamen doen. Het theoriecertificaat is anderhalf jaar geldig.

Wanneer geslaagd?

Je slaagt voor het vernieuwde theorie-examen als:

  • Gevaarherkenning: 25 vragen, waarvan je er ten minste 13 goed moet hebben.
  • Verkeersregels (kennis): 12 vragen, waarvan je er ten minste 10 goed moet hebben.
  • Verkeersregels (inzicht): 28 vragen waarvan je er ten minste 25 goed moet hebben.